Nieuws

26 augustus 2017.  De vakantieweken zijn weer achter de rug. Hoewel het weer niet altijd even mooi was, hebben we een paar heerlijke weken gehad. Gevaren, gevist, gefietst, gekanoëd en nog veel meer activiteiten buiten. Langzamerhand begint iedereen weer aan het regelmatige leven van school, sport en (soms) werken. We wensen jullie allemaal een goede tijd toe voor de komende periode. Check ff de agenda voor de nieuwe planning en schrijf je snel in.

Augustus 2017.  We zijn niet altijd zo actief met het delen van nieuws. Toch leek het me goed om even een update te geven van de eerste helft van 2017.  Jelmer en Femke zijn al meer dan een half jaar trotse ouders van een tweeling (Tein en June). Samen zijn ze (met René en Deborah) aan het fietsen naar Schaffhausen vanaf 29 juli. Fantastisch, met 4 jongens doortrappen en jezelf overwinnen en straks vol trots kunnen zeggen dat je 770 km hebt gefietst langs de Rijn - stroomop!  Ik zelf heb net een vaarweek achter de rug, waarin de uitdaging vooral zat in het weer. Veel regen en harde wind, zodat we dicht op elkaar zaten en er toch een goede week van hebben kunnen maken. Voor straks staat er een week Ardennen op het programma met survival achtige zaken. En Jelmer gaat nog een week de grootste vissen vangen die er zijn in de Vecht. 

Daaromjij is volop in beweging. We zijn druk op zoek naar uitbreiding in de ambulante begeleiding. ALs je nog goeie mensen weet - laat het me weten (nfo@daaromjij.nl). De ontwikkeling van puberweekenden en samengestelde weekenden is in volle gang en het is erg mooi om te zien hoe 'onze kinderen' opbloeien en zich ontwikkelen in de nieuwe zetting. 

Voor het komende half jaar ligt mijn focus op het verbeteren van ouder contact en het verbeteren van de organisatiestructuur. We worden meer en meer door wet- en regelgeving gedwongen om ons te verantwoorden. Dat is goed natuurlijk, maar vraagt ook een andere houding van de organisatie en van de medewerkers. 

En ik zal proberen om maandelijks even een korte update te doen op deze site. Heb je vragen of suggesties, laat het me weten: info@daaromjij.nl.

06-09-16. Wat een fijne zomer hebben we (gehad). Voor sommigen van ons is het al weer een tijdje geleden dat ze vakantie hebben gehad, sommigen zijn nog onderweg. We hebben een paar fijne weken kunnen draaien. Jelmer is met Evelien en René naar Kopenhagen gefietst en heeft op de terugweg zijn avontuur en de uitdaging voor de kinderen kunnen verlengen door een defecte koeling van de bus. Erik-Jan heeft Marianne het water op gezocht met zijn boot en daarna op Texel aan het strand. Een overtocht naar Vlieland als toetje.  En tenslotte zijn Jelmer en Doron aan het vissen geslagen met de visexperts onder onze jongeren! We kijken tevreden terug op de 'werkzomer'.  Inmiddels hebben we onze plannen voor het najaar en begin volgend jaar al besproken en op de site gezet. Graag wijs ik jullie op onze agenda. Voor vragen over de planning of andere vragen - bel of mail ons. Een warme groet uit Boijl.

31-05 Hallo lieve mensen. De zomer staat voor de deur. Inmiddels hebben we al weer een paar fijne weekenden kunnen draaien en heeft ook Jelmer zijn acitviteiten als begeleider weer opgepakt. Nog 2 weekenden staan gepland (kijk even in de agenda). Het weekend van 24 juni gaan we varen en het weekend van 8 juli blijven we op het vaste land. De vakantieweken in de zomer beginnen aardig vol te lopen, dus als je nog zin hebt of als jullie kinderen nog zin hebben, schrijf je dan snel in.

07-04 Jelmer en Femke zijn terug!  Langzamerhand begint Jelmer de taken bij Daaromjij weer op te pakken. Erik-Jan blijft voorlopig nog even de zorg inhoudelijke kant regelen en Doron is nog verantwoordelijk voor de financiële zaken. Jelmer heeft dit weekend samen met Doron een logeerweekend op te Hooi en te Gras. Fijn dat hij weer terug is.

De zomervakanties staan (nu) goed op de site. De fietsvakantie is wel voor 2 weken gereserveerd, maar zal niet helemaal vol worden gefietst. Nadere info volgt. Zo ook voor de 2e activiteitenweek. Daar moeten we nog een thema voor bedenken. Ook hierover volgt snel meer info.  Vragen? info@daaromjij.  Jelmer is telefonisch weer bereikbaar op ons algemene nummer, Erik-Jan is te bereiken op 06 136 588 14

01-03 Doron en René zijn inmiddels begonnen aan hun voorjaarsweek in Zandvoort. Kinderen zijn enthousiast op reis gegaan. De plannen zijn goed, het weer is nog wat onzeker. Het wordt een heerlijke midweek.

Jelmer en Femke beginnen aan hun laatste activiteiten in Vietnam. Ze zijn vol van de indrukken en zijn klaar voor hun terugkeer. We verwachten ze rond eind maart weer thuis

En ook de vakantieweken staan er weer op. Voor de meivakantie (varen) is er nog ruimte. Let u er even op dat deze vakantie tot en met DONDERDAG duurt. De fietsvakantie is gepland en de eerste aanmelding is binnen! Voor het vissen hebben we ook al wat aanmeldingen. Kijk even goed naar de data en activiteiten en laat ons snel mogelijk weten of er belangstelling is voor een vakantieweek. De 2e vakantieweek (start 6 augustus) is nog niet ingevuld met een thema. Misschien dat u/jullie nog suggesties hebben?

07-12 De eerste 2 logeerweekenden zijn super relaxed verlopen. Doron begin november en EJ begin december. Gezellig pakjesavond gevierd in Diever. Jelmer en Femke zijn inmiddels onderweg in Laos vanaf Venitiane (hoofdstad) de Mekonk rivier af richting Cambodja. Hier bereiden we ons voor op de kerstdagen en de dagen na kerst hebben we nog 1 logeermoment (wat al vol is). Over de exacte dagen en locatie later meer

14-11: De site is aangepast naar de actuele situatie. Doron en EJ zijn druk bezig om alle lopende zaken zo goed mogelijk over te nemen en iedereen te informeren

06-11: Doron en Titia draaien hun eerste weekend samen. Doron is door afwezigheid van Jelmer ook hoofdbegeleider geworden.

05-11: Jelmer en Femke vertrekken naar het Thailand en Myamar voor een inspirerende reis. Ze willen vooral inspiratie op doen om Daaromjij naar een hoger plan te tillen.

23-10: Jelmer en Eerde komen terug van een enerverende visvakantie in Frankrijk. Een heel meer helemaal voor hen alleen en de kinderen. De vangst was jammer genoeg in verhouding met het meer en de reis. Maar doordat de vangst achterbleef leerden de kinderen om gaan met de teleurstelling en werd hun vindingrijkheid vergroot en creativiteit gestimuleerd om op een andere manier te proberen hun vissen aan de haak te slaan. Ook het weer speelde mee, het was een heerlijke rustige oktober herfstweek.

4-10: EJ en Arianne komen terug van een laatste vaarvakantie. Met 4 kinderen in een prachtig herfstweekend op de Friese meren gevaren. 's nachts aanmeren is een avontuur en ook zwemmen in oktober levert de nodige avonturen op. Na een lekker kampvuur en broodjes knack konden we op zondag lekker terugvaren naar de thuishaven in Wolvega

21-09: De kogel is door de kerk. Jelmer en Femke gaan op reis naar Thailand. Inspiratie op doen voor 2016. EJ en Doron gaan tijdens de afwezigheid van de 'eigenaar' Daaromjij leiden. EJ richt zich op de ouders, kinderen en begeleiders en Doron lost alle vraagstukken rondom financiëring, contacten gemeentes, PGB en ZiN op.